Rejser med Aktive Vandrere i 2022

Uge 2-3 / 3-4  Bali i Indonesien (Aflyst i 2022. )

Uge   3    Tenerife (1 ledigt værelse)

Uge   9    Madeira (Venteliste)

Uge 10    Madeira ( Venteliste)

Uge 20    Paleros Grækenland vestkysten (Venteliste)

Uge 21    Paleros Grækenland vestkysten (Venteliste)

Uge 37    Halkidiki Grækenland Nordøst (Venteliste)

Uge 38    Halkidiki Grækenland Nordøst (Venteliste)

Uge 39    Halkidiki Grækenland Nordøst (Venteliste)

Uge 41    Cypern  (Ledige dobbeltværelser)

Uge 44-45 Gran Canaria (Foreningsrejse)

I Aktive Vandrere kan man forhåndsreservere et værelse, og når så program og pris bliver klar, så bliver det udsendt til alle, som har forhåndsreserveret. Herefter har dem, som har forhåndsreserveret 5 dage til at give endelig tilmelding. Hvis der herefter er ledige værelser bliver de givet fri til alle andre via facebook, mails og hjemmesiden.

 Programmer og priser rejserne herunder.

 

 

Tenerife januar 2022

Tenerife er den smukkeste af De kanariske Øer. På den sydlige del af øen—hvor vi skal bo og vandre - findes dejlige og brede strande ud mod det dybblå Atlanterhav, og man er her beriget med et vidunderligt varmt klima året rundt. Den rene, lune Atlanterhavsluft er en lise for sjælen, og der er rig mulighed for at kombinere vandring med afslappende og oplevelsesrig ferie.

Tager man til den nordlige del af Tenerife, vil man opleve en frodig, grøn og blomsterrig natur, hvor der også dyrkes bananer. Øen virker inspirerende med de smukke landskaber med lavland, bjerge og lokale landsbyer i uspoleret canarisk stil. Tenerife har også en mindre vinproduktion, og de grønne vinranker pryder mange områder på øen.

Dag 1. Vi flyver fra Århus Lufthavn til Sydtenerife, hvor de danske rejseledere fra Århus Charter møder os og følger med på de 20-25 min. kørsel til det dejlige og centralt placerede hotel, Santa Maria hvor vi skal bo med halvpension.                        Vandreprogram (rækkefølgen af vandredagene er vilkårlig .)

Dag 2. City tour i Costa Adeje. Hold 1.  10 km (ca. 3 timer)  Afgang fra hotellet kl. 9.30, og så går turen op gennem byen til kraterkanten på  den kongelige kedel. Her er der en pragtfuld udsigt over byerne og kysten.  Vi kommer ned i byen og gennem nogle af de gader, hvor der er fuld af liv. Herefter går vi hjemad langs stranden. Hold 2. 16 km (ca. 5 timer)     Afgang fra hotellet kl. 8.30, og så går turen op gennem byen til kraterkanten på  den kongelige kedel (Caldera del Rey). Her er der en pragtfuld udsigt over byerne og kysten.  Vi kommer ned i byen og gennem nogle af de gader hvor der er fuld af liv.  Måske møder vi en lille bakke, som vi skal over inde vi går hjem langs stranden. 

Dag 3. Rundt om Costa Adeje. Hold 1.  10 km (ca. 3 timer) Afgang fra hotellet kl. 9.30, og så går turen nord ud af byen igennem morgenstille gader. Vi kommer ud på lander med udsigt ned over Costa Adeja og Las Americas. Vi kommer ud til et lille kapel for Virgin de Guadallupe, og herfra går det ned af en grusvej langs med store kaktusser og en lille bananlund, til vi møder byen igen. Her kommer vi ned til Playa Duque, hvor vi går på strandpromenaden,  indtil vi kommer hjem til vores område. Hold 2.  19 km  (ca. 6 timer)  Afgang fra hotellet kl. 8.30, De første par km går vi de morgenstille gader, hvorefter vi kommer ud og går på kraterkanten af Kongens gryde eller kedel (La Caldera del Rey). Vi får et par km i et meget stenet terræn inden vi igen møder almindelige veje. Så går det nedad nogle km. Resten af turen er som ved hold 1. 

Dag 4. Santiago turen. Fællestur i Santiagokløften. Ca. 9 km fra 130 m oh. til 950 m oh.    Afgang kl 8.30 med bus til Puerto de Santiago (ca. 30 km mod nordvest). Turen starter med en lille stejl stigning op til de mange bananplantager. Længere oppe kommer der flotte udsigter og Tenerife planter. Vi  når byen Tamaimo, og her kan madpakkerne nydes nede på stien eller den lille cafe 500 m oppe i byen. Turen fortsætter opad—lidt stejlere, mens vi følger en ny vandledning, som ligger ved siden af stien. Efter en stejl opstigning, er der ikke langt til målet, som er Santiago de Teide. På det sidste stykke kan vi se bjerget Teide med sne på toppen ude mod øst. Bussen afhenter os kl. 14.00. Måske tid til et lille cafebesøg?. Dag 4. Fridag.

Dag 5. Palm Mar turen. Afgang kl. 8.30 med bus til Calle la Marea sydligst i Los Cristianos. Vi skal gå op af bjerget Montaña de Guaza. Efter ture i Nationalparkerne Montaña de Guaza og Malpais de Rasca slutter begge hold i Palm Mar, hvor bussen samler os op kl. 14.30 ved Bar/restaurant El Mocan på hovedgaden ca. 1 km fra stranden. Hold 1. 9 km ( ca. 4 timer )Turen starter med en opstigning på bjerget til ca. 180 m over havet. Heroppe går vi ca. 2 km til vi når en nedstigning på ca. 0,5 km på en gedesti. Via byporten til Palm Mar, og ud i de flade områder af Malpais de Rasca park, hvor der er vulkansk slagger overalt. Til slut på strandpromenaden inden vi finder en cafe et stykke oppe af hovedgaden. Hold 2.  17 km ( ca. 5 timer )Som hold 1, men helt til toppen af Montaña de Guaze i 425 m højde over havet. Pragtfuld udsigt!. Noget af nedstigningen er samme vej som derop.  Herefter fortsætter turen i ca. 180 m højde og ender med en lille nedstigning på en gedesti. Via byporten til Palm Mar, går turen ud i den flade del af Malpais de Rasca park, hvor der er vulkansk slagger overalt. Vi skal lige ud og vende ved fyret (Faro de Rasca), inden vi går langs kysten tilbage til Palm Mar.  Til slut er der en tur på strandpromenaden, inden vi finder en cafe et stykke oppe af hovedgaden.

Dag 7. Aronaturen. Afgang for alle kl. 8.30 med bus til landsbyen Ifonce (ca. 20 km). Her er der aflæsning for hold 2 (Den lange tur). De øvrige kører tilbage til Arona. Hold 1.  9 km 3-4 timer. Turen starter ved Røde kors i Arona i 640 m o.h. Først asfalt derefter stensti. Vi møder et par små kløfter, og en lille gård med heste og et par geder. Fra næste top er der en flot udsigt over kysten, og så kommer der er nedstigning på en gedesti, inden vi når en asfaltvej. Herfra er der fin vej helt hjem. Hold 2.  17 km 5-6 timer.  Turen starter ved restauranten El Dornajo i 1.040 m o.h., og så er der opvarmning med 1, 5 km på asfalt. Herefter kommer vi ind på en meget stenet gedesti. Vi går på bjergsiden med en rigtig flot udsigt over dalen. Det er en lang nedstigning, hvor vi skal ned i bunden af Ancón kløften, inden vi kommer op på asfaltvej igen. I Arona ser vi om Cafeen har åben, inden vi fortsætter turen.  Resten af turen er som hold 1.

Dag 8. Hjemrejse.

Madeira 2022

Madeira er en utrolig smuk ø. Der er også mange blomster i vintermånederne, og dette er fordi der både er lunt og så falder der meget regn hele året.

Madeira uge 9 og uge 10

Madeira har været det foretrukne rejsemål i vintermånederne for mange nordeuropæere siden 1800-tallet, bl.a. på grund af sit behagelige, lune klima og sin overdådige frodighed. Madeira byder på dejlige byer, spændende seværdigheder, lunt badevand og mange muligheder for oplevelser. Her er aldrig koldt og aldrig for varmt! Det behagelige klima medvirker til, at man året rundt kan nyde godt af Madeiras natur.

Gratis parkering i Århus Lufthavn (Tirstrup), Der er mad ombord på flyet t/r. I Funchal Lufthavn bliver I budt velkommen af Århus Charters dygtige, danske rejseledere, der følger med til hotellet og vil være behjælpelige hele ugen. Der vil blive afholdt et velkomstmøde, hvor ugens program bliver præsenteret og I får lidt praktiske informationer.

Vi skal alle bo på det 4**** Hotel Four Views Monumental med halvpension.  Der tilbydes leje af poolhåndklæder i receptionen. De fleste aftener er der underholdning i hotellets hyggelige bar. Gode muligheder for indkøb. Restauranter og barer i nærområdet. På Monumental er der gratis trådløst internet. Vi gør opmærksom på, at internettet i Portugal har varierende dækning, og at udfald kan forekomme. Indkvartering er enten i gode dobbeltværelser eller 1- værelses lejligheder. Mulighed for havudsigt mod mindre tillæg på kr. 200 pr/prs Madeira har mange bjerge og er meget frodig, og det indikerer, at det også kan regne. Vi anbefaler, at der på vandreturene altid medbringes regntøj/regnslag, hue, vanter og en trøje. I bjergene kan vejret skifte fra varmt til koldt meget hurtigt.

Dag 1 Mandag: City tour. Hold 1. 9 km (ca. 4 timer) Hold 2. 12 km (ca. 5 timer) For begge hold er der afgang fra hotellet kl. 8.30, og så går turen ind til byen, hvor vi ser parken Santa Catarina, Farmers marked, gaden Rua Santa Maria med de mange dørmalerier, stationen for den lange kabelbane, havnepromenaden og meget mere inden vi finder hjem igen. Kl. 18.50 er der briefing.

Dag 2 Tirsdag: Fællestur til Sitio las Quatro Estradas - Carmcha. Ruten er ca. 12 km. Afgang kl. 8.30 med bus for alle. Vi kører ud i bjergene lidt øst for Funchal og alle står af ved Sitio las Quatro Estradas i godt 800 m højde. Her følger vi den gamle Levada Serra do Faial, som nu er blevet rørlagt under stien. Enkelte steder kan vi dog stadig se den gamle rende. Vi går igennem fyrre- og eucalyptusskove med jævnlige, flotte udsigter ud over havet. Efter ca. 9 km er der mulighed for cafebesøg og evt. en taxa (egenbetaling) til slutbyen Camache, hvor vi alle bliver hentet af bussen. Der er briefing kl. 18.50

Dag 3 Onsdag: Fridag. Der er mulighed for at udforske Funchal eller tage med på en af Aarhus Charter udflugter. Ingen briefing i dag.

Dag 4 Torsdag: Lokaltur med levadavandring Hold 1. ca. 9 km (3,5 timer) Hold 2. 14 km (ca. 5 timer) Afgang fra hotellet kl. 8.30, og så går turen op til Levada dos Piornais. Vi følger levadaen nogle km igennem flotte landskaber med terrasser og køkkenhaver. Her er der fragtfulde udsigter ud over havet og op mod bjergene. Hold 1 går på cafe og derefter ned mod kysten og følger gaden Estrada Monumental og strandpromenaden hjem til hotellet. Kl. 18.50 er der briefing. Efter levadaen kommer Hold 2 på nogle smalle stier, inden vi går over til nabobyen Câmara de Lobos, hvor vi får lidt op- og nedstigning og laver cafestop ved den hyggelige lille havn. Hjemturen er på den flotte strandpromenade, hvor det er muligt at følge den. Kl. 18.50 er der briefing.

Dag 5. Fredag. Ponto do Pargo på vestkysten Afgang for alle kl. 8.30 med bus fra Hotellet til Ponta do Pargo som ligger helt ude ved det vestligste punkt på Madeira. Hold 2. 14 km (ca. 4,5 timer) Det lange hold står af bussen ved kirken i Ponta do Pargo i 460 m højde, og så er der både ned og opture, inden vi når levada Nova i 635 m højde. Levadaen følger vi nogle km, inden det går ned til ruten med en fantastisk udsigt ud over havet mod vest. Hold 1. ca. 10 km (4 timer). Det korte hold kører lidt længere og står af bussen ved gaden Caminho do Pedregal i Pedregal i ca. 460 m højde, og så går det op til levada Nova i 635 m højde. Levadaen følger vi nogle km, inden det går stejlt ned til en lille cafe ved hovedvejen. Begge hold slutter ved restaurant O Farol ca. 200 m fra øens vestligste punkt med et fyrtårn og en fantastisk flot udsigt. Vi bliver hentet af bussen ved restauranten. Kl. 18.50 er der briefing.

Dag 6. Lørdag – Rundtur ved Fontes. Hold 1 ca 10 km. Hold 2 ca. 13 km. Afgang for alle kl. 8.30 med bus til den lille bjergby Fontes, der ligger 950 m højde ca. 25 km fra hotellet. Turen går op af en markvej de første godt 3 km, og herefter flader den lidt ud, inden vi kommer op i 1.310 m højde. I godt vejr er der nogle fantastiske udsigter. Heroppe er der en afstikker for den lange rute til en flot udsigt Chao dos Terreiros. Vi kommer tilbage til ruten og følger den rute, som det andet hold tager ned til byen igen, hvor vi bliver hentet af bussen kl. 13.30. På turen hjem besøger vi Cabo Girão, som er et flot udsigspunkt med en platform af glas, hvor der er 500 m lodret fald nedenunder. Kl. 18.50 er der briefing.

Dag 7. Søndag – Hjemrejse.                                                                                                        Ret til ændringer forbeholdes. Hilsen Knud og Hanne

Rejse til Palereros i Vestgrækenland uge 20 - 21

Paleros i vest Grækenland Maj uge 20 - 21.

 

Dag 1 Fredag: Rejsedag Vi flyver fra Billund Lufthavn til Prevesa, og det tager godt 3 timer. I lufthavnen ved Prevesa tager de danske rejseledere imod jer og følger med i bussen på turen til hotel Thalassa. Der er 30 km til hotellet og busturen tager ca. ½ time. Briefing kl. 19.15.

Dag 2 Lørdag: Lokaltur Kort tur ca. 8 km ca. 3 timer Lang tur ca. 14 km ca. 4,0 timer Afgang fra Hotellet for alle kl. 8.30. Begge ture går ind til byen og op til den højere del af byen Heroppe er der nogle gode udsigter over det Ioniske hav. Kort tur går en kortere vej ned til vores by Paleros, hvor der er cafestop. Lang tur tager en længere tur i bakkerne, inden vi kommer ned til cafestop. Begge hold går langs vejen de sidste 3 km tilbage til hotellet. Alle er hjemme, så de kan nå frokosten på hotellet. Briefing kl. 19.15

Dag 3. Søndag: Rundtur ved Tsoukaládes på Lefkas. Kort tur ca. 10 km (Ca. 3 timer) Lang tur ca. 15 km ca. 4,5 timer. Afgang i bus fra Hotellet for alle kl. 8.30. Vi kører ca. 40 km til Tsoukaládes på nordvestkysten af Lefkas. Alle står af bussen på hovedgaden i 250 m over havet. Begge hold kommer gennem naturområder med flotte udsigter, søjle cypresser, gamle terrasser med oliventræer og udsigter både med vest og nordøst, og så kommer vi også lige op i 450 m oh. Kort tur tager et par genveje og slutter ved den lille hyggelige taverna Kampos. Langtur får et par omveje, hvor der er et stykke med stejle nedstigninger og opstigninger. Bussen henter os kl. 14.30. Briefing kl. 19.15

Dag 4. Mandag: Fællestur omkring bjerget Pogonia Fællestur 9,5 km. Afgang i bus fra Hotellet for alle kl. 8.30. Vi kører 7 km til kirken i landsbyen Pogonia. Dagens vandretur starter med at gå opad de første ca. 5 km. Vi kommer gennem en økologisk fåre- og gedefarm og vi går på stenede stier med rigtig gode udsigter. Vi kommer op i højden 330 m o.h. Herefter går det nedad på en grusvej, hvor der kan komme en fårefarmer forbi i sin pick-up. På vejen hjem kan vi flere steder se vores hotel på den anden side af bugten. Vi slutter ved kirken i Pogonia, og måske er der tid til en forfriskning på den lokale café. Bussen henter os kl. 14.00. Der er briefing kl. 19.15.

Dag 5 Tirsdag: Fridag. Der er mulighed for at tage med Primo Tours på deres udflugt. Der er ikke briefing på fridagen.

Dag 6 Onsdag: Vonitsa Kort tur på ca. 8,5 km ca. 3 timer. Lang tur på 14 km ca. 4,5 timer. Alle har afgang fra hotellet i bus kl. 8.30. Der er ca. 25 km til aflæsningsstedet nord for Vonitsa, her står alle af bussen. Kort tur går af små veje til Nea Kamarina, og så går turen ud, hvor der kun er spor i stien efter geder og får. Der bliver igen lidt asfaltvej inden vi kommer gennem småskove og olivenlunde med udsigter over Amvrakokós Golf. På sidste del af turen går vi forbi et sumpområde og rundt ved foden af bakken med den gamle borg. Lang tur tager en rundtur både i bakkerne og langs kysten, hvor der er også et stykke på en ”urskovssti”. Vi kommer næsten op til aflæsningsstedet igen, og herfra følger vi ruten, som kort tur har gået. Bussen henter os fra P-pladsen i centrum af Vonitsa. Kl.14.00. Der er briefing kl. 19.15.

Dag 7. Torsdag: Palia Plagia Kort tur ca. 8 km (Ca. 3,5 timer) Lang tur ca. 14 km ca. 4,5 timer. Alle har afgang fra hotellet i bus kl. 8.30, og så går turen til Pogoniá. Lang tur står af en km efter Pogoniá. Vi går på en meget lidt befærdet asfaltvej med nogle flotte udsigter. Efter ca 5,5 km kommer vi ind på ruten hvor kort tur stod af bussen. Kort tur står af i på den nordlige side af bjergene og følger den lille vej til den forladte by Palia Plagia. Den blev helt forladt efter et jordskælv i 1966. Nu er der 2 kirker, et par huse og en vandpost tilbage, som er i brug. Turen fortsætter ned af en anden lille vej ned i dalen, og i til den en lille landsby Plágia, hvor bussen henter os kl. 14.00. Der er briefing kl. 19.00

Dag 8 Fredag: Hjemrejse. Der er hjemrejse i løbet af formiddagen.                                     Ret til ændringer forbeholdes. Knud og Hanne Andersen

Halkidiki i nordøst Grækenland. Uge 37 - 38 - 39 (september)

Dag 1 Mandag: Rejsedag Vi flyver fra Billund Lufthavn til Halkidiki, og det tager ca. 3 timer. I lufthavnen ved Thessaloniki tager de danske rejseledere imod jer og følger med i bussen på turen til hotel Akrathos på halvøen Athos. Der er 110 km til hotellet og busturen tager ca. 2 timer.

Dag 2 Tirsdag: Lokaltur Kort tur ca. 9 km ca. 3 timer Lang tur ca. 13 km ca. 4,5 timer Afgang fra Hotellet for alle kl. 9.00. Begge ture går op i bakkerne bag hotellet. (200 m oh) Heroppe er der nogle fantastiske udsigter over de Ægæiske hav. Kort tur går en kortere vej ned til turistbyen Ouranoupolis, hvor der er cafestop. Lang tur tager en længere tur i bakkerne inden de kommer ned til cafestop i Ouranoupolis. Begge hold går langs vejen de sidste 3 km tilbage til hotellet. Alle er hjemme, så de kan nå frokosten på hotellet. Der er mulighed for at tage taxi hjem fra byen. (egenbetaling) Briefing kl. 18.45.

Dag 3 Onsdag: Skovvandring ved Stratoni. Kort tur ca. 9 km (Ca. 3 timer) Lang tur ca. 14 km ca. 4,5 timer. Afgang i bus fra Hotellet for alle kl. 9.00. Vi kører ca. 30 km nordpå langs kysten og alle står af bussen ved Elin tankstationen i Stratoni. De første 3 km er ens for begge ture. Herefter går kort tur op gennem den flotte pinjeskov og når toppen i ca. 185 m oh. Så går det nedad mod byen igen. Lang tur har et par km, hvor det går ned mod en lille flod, og så skal vi op igen til toppen, hvor vi kommer ind på ruten, som kort tur har gået. På begge ruter er der 100vis af bistader i alle mulige forskellige farver. På begge ruter går vi næsten hele tiden på gode skovveje. Der er gode udsigter ud over havet mod nord og op mod de skovklædte bjerge mod vest og syd. Bussen henter os kl. 14.30 Briefing kl. 18.45

Dag 4 Torsdag: Fællestur på øen Ammouliani. 8 km. Afgang i bus fra Hotellet for alle kl. 9.00. Vi kører 4 km til færgelejet Tripiti Port. Herfra sejler vi over til øen Ammouliani (Ca. 20 min). Dagens vandretur starter med en stigning op til en udsigt, hvorfra vi kan se hele øen rundt. Herefter går det nedad, forbi køkkenhaver og oliventræer. Vi kommer ned til Alikes Beach, hvor der er cafestop. Vi kommer gennem beboelsesområder med mange forskellige frugttræer og planter. Lige før havnen kommer vi forbi øens største sø, som til tider er tørlagt. Vi tager med færgen tilbage til fastlandet, hvor bussen venter på os. Der er frokost hjemme på hotellet. Der er briefing kl. 18.45.

Dag 5 Fredag: Fridag. Der er mulighed for at tage med Primo tours på en af deres udflugter. Der er ikke briefing på fridagen.

Dag 6 Lørdag: Munkefilm og vandretur Kort tur på ca. 10 km ca. 3 timer. Lang tur på 15 km ca. 4,5 timer. Alle har afgang fra hotellet i bus kl. 9.00. Der er ca. 20 minutters buskørsel til Aristoteles kommunale kulturcenter i Ierissos. Her skal vi se en meget interessant 3D film kl. 9.30 om klosterlivet på Athos halvøen. Der er mange optagelser fra de 20 klostre og 3000 munke, som bor der. Der er også en spændende maleriudstilling af klostrene. I kælderen er der en flot udstilling om livet i Ierissos for 100 år siden. Kl. 10.30 tager kort tur bussen tilbage til Nea Roda, hvor der er cafestop, og herfra går turen forbi havnen og ud gennem dyrkede marker. Der er overalt fantastisk flotte udsigter over havene til begge sider af halvøen. Kort tur er hjemme på hotellet til frokosten. Lang tur går fra Kulturcentret ud af byen og på små veje til Nea Roda, hvor der er frokost (madpakke) på amfiteatret. Herfra følger vi ruten, som kort rute har taget hjem. Der er briefing kl. 18.45.

Dag 7 Søndag: Kør ud og gå hjem fra Koumitsa Beach. Kort tur ca. 8 km (Ca. 3,5 timer) Lang tur ca. 12 km ca. 4,5 timer. Alle har afgang fra hotellet i bus kl. 9.00, og så går turen tværs over halvøen til nordøstkysten. Der er ca. 12 km i bus. Alle står af bussen ved Koumitsa Beach. Den første km er ens for begge ture. Kort tur går derefter op i bakkerne og har rigtig meget flot natur og mange flotte udsigter. Fra midten af halvøen går det nedad igen, og herfra kan det Ægæiske hav ses på begge sider af halvøen. Lang tur fortsætter langs stranden en km mere inden går ind i på halvøen. De første 5 km er på fladt terræn, herefter går det op i bakkerne, og efter få km kommer vi op til de flotte udsigter, hvor kort tur har gået. Alle er hjemme, så de kan nå frokosten. Der er briefing kl. 18.45

Dag 8 Mandag: Hjemrejse. Der er hjemrejse hen på eftermiddagen.

Ret til ændringer forbeholdes. 

Cypern uge 41. Prisen kommer, når vi får den fra rejseselskabet.

.

Cypern uge 41-2022

 På denne vandrerejse har vi base nær Pafos der i 2017, ligesom Aarhus, var udnævnt til Europæisk Kulturhovedstad. Glæd dig til den cypriotiske mad og vin, der er af god kvalitet, maden er inspireret af det græske køkken, påført et twist af specielle krydderier, og øen har en lang tradition for vinproduktion.

Afrodite, den græske gudinde for kærlighed, er født på Cypern, hvor hun ifølge sagnet, blev født af havets skum og båret i land på en muslingeskal lidt sydøst for Pafos. Hendes tilnavn Kypris har givet øen sit navn.

Klimaet på Cypern er året rundt pragtfuldt, og øen er rig på muligheder. Pafos er Cyperns gamle romerske hovedstad, og derfor findes her mange af øens historiske mindesmærker, hvilket har medført en placering på UNESCOs Verdensarvsliste.

Lørdag: Vi flyver fra Aarhus Lufthavn lørdag eftermiddag. Gratis parkering. Ved ankomst til Pafos Lufthavn vil de danske rejseledere fra Aarhus Charter møde os og følge med til det dejlige Queens Bay Hotel hvor vi skal vi bo hele ugen. Opholdet er med halvpension eller All inkl. Se mere her: https://www.aarhuscharter.dk/rejsemaal/cypern-pafos/pafos/queens-bay Vandreprogram ( Ret til ændringer forbeholdes )

Dag 2: Lokale ture (Søndag) Start kl. 9.00. Kort tur 8-9 km: (ca. 3 timer). Lang tur 13-14 km: (ca. 5 timer) Ved begge ture kommer vi ned til stranden Coral Beach og rundt i området, og vi får et overblik over afstande til supermarkedet og den nærmeste lille by. Der bliver tid til en pause på en cafe. Dagen er særdeles egnet til sandaler. Briefing kl. 18.45.  

Dag 3: Ture til Pano Panagia (Mandag) Busafgang kl. 9.00. Kort tur ca. 8 km (3-3½ time). Lang tur ca. 13 km (4-4½ time). Vi kører ca. 30 km nordpå til en lille bjergby Pano Panagia, der ligger ved foden af Troodos bjergene. Begge hold står af ved den først cafe i byen. Den første del af turen er ens for begge hold, og så får lang tur en sløjfe længere ude. De første 3 km går opad og opad på grusveje mellem vinmarkerne og udsigterne bliver bedre og bedre. Vi møder en udkigspost for brandvæsenet samt et lille kapel. De sidste km går det mest nedad og turen slutter ved en lille cafe. Den lange tur skal lige en tur op over bjergkammen, og så får vi udsigten ud over dalen og mod skovene oppe i bjergene. Vi ser ud over marker på terrasser med forskellige frugttræer inden vi kommer ind på den rute, hvor kort tur har gået. Der er nogle fantastiske udsigter på begge ture. Bussen henter begge hold ved cafeen kl. 15.00, hvor vi stod af. Briefing kl. 18.45

Dag 4: Troodos (Tirsdag) Busafgang kl. 8.00. Kort tur ca. 9 km (3-3½ time). Lang tur ca. 14 km (4½ time) Begge ture er rundture som går rundt om Cyperns højeste bjerg Cinistra med højeste punkt, Olympos på 1952 m. Begge ruter er rimelig flade på anlagte stier, og der er mange fantastiske udsigter. Lang tur står af bussen i Troodos by og går i højden 1700-1750 m rundt om bjerget. Vi kommer bl.a. forbi en nedlagt chrom mine og et 800 år gammelt træ (Foetid Juniper). Kort tur står af bussen på sidste P-plads før toppen og går i højden 1800-1850 m rundt om bjerget. Vi kommer bl.a. forbi to ca. 500 år gamle Black Pine træer og mange andre interessante vækster. De sidste 2 km går på asfaltvej fra P-pladsen og ned til byen. Begge ruter slutter i Troodos by, hvor bussen henter os kl. 15.00. Briefing kl. 18.45

Dag 5: Fridag (Onsdag) - Ingen briefing i dag

Dag 6: Avakas Slugten. (Torsdag). Fællestur ca. 8 km. Busafgang kl. 9.00. Vi kører ca. 10 km nordpå langs kysten, hvor der flere steder er rigtig flotte udsigter. Alle står af bussen ved Namos Restaurant i Pegeias , og så går vi af små, støvede grusveje til P-pladsen ved slugten Avakas. Her kommer vi ind på en rigtig flot, smal sti i slugten, som bliver mere snæver jo længere vi kommer frem. På et tidspunkt kun 3 m bred. Når vi kommer lidt ind i slugten, vender vi og går samme vej tilbage. Der er ca. 1,5 km hver vej ind i slugten. Herefter går vi til Taverna Akamas og holder pause inden vi går de sidste 2 km op til bussen, som henter os kl. 13.15. Briefing kl. 18.45

Dag 7: Afrodites bad (Fredag) Kort tur ca. 6-7 km (ca. 3 timer). Lang tur ca. 11 km ( ca. 4 timer). Alle står af bussen på P-pladsen ved Afrodites bad. Kort tur går ud til den blå lagune, hvor der hele vejen er flot udsigt ud over havet. Turen går samme vej tilbage, og nu er der en lille tur ind til Afrodites bad der ligger i en hyggelig botaniske have. Lang tur går et par km ud af samme rute som kort hold, og så går det op af bjerget til toppen i højden 370 m o.h. Herefter går det både op og ned på anlagte stier og grusveje. En del af ruten hedder Afrodites trail og en anden del hedder Adonis trail. Undervejs flotte udsigter over Akamas halvøen og middelhavet. Bussen henter os på P-pladsen ved Afrodites bad kl. 14.30. Briefing kl. 18.45

Dag 8: Hjemrejse til Aarhus. (Lørdag) I dag er der mulighed for en lille vandretur inde ved Pafos by. Vi tager en bus ind mod byen, hvor vi står af ved Thombs of the Kings. Her går vi en rundtur, og derefter går vi langs stranden ind til Pafos havn. Her er der mulighed for at se den gamle borg inden vi går op til kirken Agia Kyriaki, Det er her at den danske konge Erik Ejegod døde i 1103 på sin pilgrimstur på vej til Jerusalem. Herefter er det frit for, om I tager med os hjem i en lokalbus eller I bruger lid mere tid ved haven i byen. Der skal regnes med 10 € til entre og transport.