Rejseoversigt 2023

Uge 20          Kreta (Venteliste)

Uge 21          Kreta (Venteliste)

Uge 22          Kreta (1 ledigt værelse)

uge 38          Paleros (Få ledige værelser)

Uge 39          Paleros (Venteliste)

Uge 40          Paleros (Foreningrejse)

Uge 41          Sivota (Venteliste)

Uge  44/45   Gran Canaria (Ledige værelser)

I Aktive Vandrere kan man forhåndsreservere et værelse, og når så program og pris bliver klar, så bliver det udsendt til alle, som har forhåndsreserveret. Herefter har dem, som har forhåndsreserveret 5 dage til at give endelig tilmelding. Hvis der herefter er ledige værelser bliver de givet fri til alle andre via facebook, mails og hjemmesiden.

Programmer og priser rejserne herunder.

Kreta uge 20, 21og uge 22-2023 med Primotours

Rejse 1 14.05 - 21.05   Pris/prs i 2-værelses lejlighed                       Pris 8.200,-kr.

Rejse 2 21.05 - 28.05   Pris/prs i 2-værelses lejlighed                       Pris 7.500,-kr.

Rejse 3 28.05 - 04.06   Pris/prs i 2-værelses lejlighed                       Pris 7.500,-kr.


Enkeltværelsestillæg    Pris i alle uger i 1 værelses lejlighed            Pris 2.800,-kr.


Vi skal bo på Villa Platanias ca 12 km vest for Chaina. Hotellet ligger lige ned til stranden.

Prisen inkluderer: Gratis parkerning i Billund. Seating i fly. Flyrejse t/r, bagage 20+5 kg. transfer til Hotel t/r.

Hotelophold med all. inklusive

Program for Kreta maj 2023

Dag 1 Søndag: Rejsedag. Vi flyver fra Billund Lufthavn til Chania lufthavn på Kreta, og det tager ca. 3,5 timer. I lufthavnen på Kreta tager de danske rejseledere imod jer og følger med i bussen på turen til hotel Villa Platanias, som ligger ca. 45 min kørsel fra lufthavnen. Briefing kl. 18.45 vi mødes i receptionen.

Dag 2 Mandag: Bytur til Chania. Kort tur ca. 7 km, Lang tur ca. 12 km Langt tur starter til fods fra Hotellet kl. 9.00 og går ind til Chania langs kysten. Turen er både på stranden og på vejen. Kort tur tager med bus kl. 10.00 og står af bussen efter ca. 5. km og går ind til byen. Begge hold mødes kl. 13.00 på 1866-pladsen i Chania, og så er der mulighed for ca. 2 timers byvandring med en lokal guide (Byvandring er et tilkøb). Efter vandringen er der fri, og I skal selv tage lokalbussen hjem (egenbetaling omkring 2€) evt. sammen med Hanne og Knud. Briefing kl. 18.45.

Dag 3 Tirsdag: Fællestur til Imbros kløften Turen er ca. 8 km. Ca. 4,5 timer. Afgang med bus for alle fra hotellet kl. 8.00, og så er der godt 60 km (ca. 1,5t) ud til kløften på sydkysten. Busturen går om på den anden side af ”De hvide Bjerge”, og det er nogle utrolig flotte landskaber med udsigt ud over den frodige Askefou højslette. Turen i Imbros kløften starter ca. 780 m.o.h. og slutter i ca. 160 m.o.h. Når sneen smelter i det tidlige forår er der vand i kløften, men den bliver hurtig tørlagt, og kan bruges til vandring. Kløften er utrolig varierende med mange fyrretræer, stejle høje bjergvægge og rimelig god sti, med mange sten. Der er også mulighed for at se et par geder på bjergsiderne. Omkring halvvejs breder kløften sig lidt ud og her er der måske en lille rasteplads hvor æselambulancen holder til. Når vi er på vej hjem i bussen, er der flotte udsigter over det Libyske hav. Selv om det er fællestur, så er der mulighed for en lidt lettere tur, fordi der er rigtig mange sten på ruten, og så går den nedad hele vejen. Dem der vil have hele turen ned, står af bussen sammen med Knud lige syd for landsbyen Imbros, og så går vi ned i kløften. Det kortere hold kører ned til bunden, og så går de en tur op i kløften og tilbage igen. Briefing kl. 18.45.

Dag 4 Onsdag: Fridag. Der er mulighed for at tage med Primo tours på en af deres udflugter. Der er ikke briefing på fridagen.

Dag 5 Torsdag: Lokaltur Kort tur ca. 8 km ca. 3 timer Lang tur ca. 15 km ca. 4,5 timer Afgang til fods fra Hotellet for alle kl. 9.00. Begge ture går op i bakkerne bag byen, og herfra går holdene hver sin vej. De sidste km er ens for begge hold, hvor de går langs floden i frodigt landbrugsland med avocado, citrusfrugter, vin og masser af tomater. Kort tur kommer gennemflotte områder med bevoksning og nogle steder er der flotte udsigter. Midt på turen er der cafestop. Lang tur skal en tur op i bjergene (ca. 240 m o.h.), og heroppe er der fantastiske udsiger ud over det Kretenske hav. Sidst på turen er der cafestop. Briefing kl. 18.45.

Dag 6 Fredag: Ture på Rodopós halvøen. Kort tur på ca. 9 km ca. 3 timer. Lang tur på 14 km ca. 4,5 timer. Alle har afgang fra hotellet i bus kl. 9.00. Der er ca. 30 minutters buskørsel vestpå ud til Kolimbari Lang tur står af ved havnen, og går nordpå ud af den lille kystvej. Kort tur kører et par km længere ud af kystvejen og står af bussen. De første km går opad til ca. 200 m højde, og der er fantastiske flotte udsigter over det Kretenske hav. Der er en lille cafe på ruten, og vi håber, at den har åben så tidligt på året. På turen kommer vi forbi et større gammelt kloster (Gonia Odigitria) og et Orthodoks akademi. Efter nogle km på en stille asfaltvej tager lang tur en omvej ud i bjergene, og kort tur tager en genvej gennem bjergene ned til byen, hvor bussen henter alle. Der er briefing kl. 18.45.

Dag 7 Lørdag: Kør ud og gå hjem Kort tur ca. 8 km ca. 3,5 timer. Lang tur ca. 14 km ca. 4,5 timer. Alle har afgang fra hotellet i bus kl. 9.00. Kort tur står først af bussen i landsbyen Vrises, og så går turen igennem oliven- og citrusmarker og et par små hyggelige landsbyer tilbage til hovedgaden, hvor der er mulighed for enten at følge gaden eller stranden hjem. Lang tur fortsætter i bussen til landsbyen Koufós, og så skal vi igennem oliven- og citrusmarker og over en lille bjergryg inden vi kommer ned til landsbyen Vrises, hvor kort tur startede, og så følger vi deres rute. Der er briefing kl. 18.45

Dag 8 Søndag: Hjemrejse. Der er hjemrejse.

Ret til ændringer forbeholdes. Knud og Hanne Andersen

Paleros uge 38 og uge 39 - 2023 med Primotours


Pris i dobbeltværelse med 2 personer                                      7.200,-kr.

Tillæg for havudsigt /prs/uge                                                        500,-kr.

Enkeltværelsestillæg                                                                    2.000,-kr.


Vi skal bo på familiedrevet Hotel Thalassa, som ligger 1,5 km syd for den hyggelige lille græske fiskerby Paleros. Hotellet ligger 300 m fra stranden.

Prisen inkluderer: Gratis parkerning i Billund. Seating i fly. Flyrejse t/r, bagage 20+5 kg. transfer til Hotel t/r. Bustransport samt vandreguider til vandreturene. Hotelophold med all. inklusive. 


Program Paleros september 2023.

Dag 1 Fredag: Rejsedag Vi flyver fra Billund Lufthavn til Prevesa, og det tager godt 3 timer. I lufthavnen ved Prevesa tager de danske rejseledere imod jer og følger med i bussen på turen til hotel Thalassa. Der er 30 km til hotellet og busturen tager ca. ½ time. Briefing kl. 19.15.

Dag 2 Lørdag: Lokaltur Kort tur ca. 8 km ca. 3 timer Lang tur ca. 14 km ca. 4,0 timer Afgang fra Hotellet for alle kl. 8.30. Begge ture går ind til byen og op til den højere del af byen Heroppe er der nogle gode udsigter over det Ioniske hav. Kort tur går en kortere vej ned til vores by Paleros, hvor der er cafestop. Lang tur tager en længere tur i bakkerne, inden vi kommer ned til cafestop. Begge hold går langs vejen de sidste 3 km tilbage til hotellet. Alle er hjemme, så de kan nå frokosten på hotellet. Briefing kl. 19.15

Dag 3. Søndag: Rundtur ved Tsoukaládes på Lefkas. Kort tur ca. 10 km (Ca. 3 timer) Lang tur ca. 15 km ca. 4,5 timer. Afgang i bus fra Hotellet for alle kl. 8.30. Vi kører ca. 40 km til Tsoukaládes på nordvestkysten af Lefkas. Alle står af bussen på hovedgaden i 250 m over havet. Begge hold kommer gennem naturområder med flotte udsigter, søjle cypresser, gamle terrasser med oliventræer og udsigter både med vest og nordøst, og så kommer vi også lige op i 450 m oh. Kort tur tager et par genveje og slutter ved den lille hyggelige taverna Kampos. Langtur får et par omveje, hvor der er et stykke med stejle nedstigninger og opstigninger. Bussen henter os kl. 14.30. Briefing kl. 19.15

Dag 4. Mandag: Fællestur omkring bjerget Pogonia Fællestur 9,5 km. Afgang i bus fra Hotellet for alle kl. 8.30. Vi kører 7 km til kirken i landsbyen Pogonia. Dagens vandretur starter med at gå opad de første ca. 5 km. Vi kommer gennem en økologisk fåre- og gedefarm og vi går på stenede stier med rigtig gode udsigter. Vi kommer op i højden 330 m o.h. Herefter går det nedad på en grusvej, hvor der kan komme en fårefarmer forbi i sin pick-up. På vejen hjem kan vi flere steder se vores hotel på den anden side af bugten. Vi slutter ved kirken i Pogonia, og måske er der tid til en forfriskning på den lokale café. Bussen henter os kl. 14.00. Der er briefing kl. 19.15.

Dag 5 Tirsdag: Fridag. Der er mulighed for at tage med Primo Tours på deres udflugt. Der er ikke briefing på fridagen.

Dag 6 Onsdag: Vonitsa Kort tur på ca. 8,5 km ca. 3 timer. Lang tur på 14 km ca. 4,5 timer. Alle har afgang fra hotellet i bus kl. 8.30. Der er ca. 25 km til aflæsningsstedet nord for Vonitsa, her står alle af bussen. Kort tur går af små veje til Nea Kamarina, og så går turen ud, hvor der kun er spor i stien efter geder og får. Der bliver igen lidt asfaltvej inden vi kommer gennem småskove og olivenlunde med udsigter over Amvrakokós Golf. På sidste del af turen går vi forbi et sumpområde og rundt ved foden af bakken med den gamle borg. Lang tur tager en rundtur både i bakkerne og langs kysten, hvor der er også et stykke på en ”urskovssti”. Vi kommer næsten op til aflæsningsstedet igen, og herfra følger vi ruten, som kort tur har gået. Bussen henter os fra P-pladsen i centrum af Vonitsa. Kl.14.00. Der er briefing kl. 19.15.

Dag 7. Torsdag: Palia Plagia Kort tur ca. 8 km (Ca. 3,5 timer) Lang tur ca. 14 km ca. 4,5 timer. Alle har afgang fra hotellet i bus kl. 8.30, og så går turen til Pogoniá. Lang tur står af en km efter Pogoniá. Vi går på en meget lidt befærdet asfaltvej med nogle flotte udsigter. Efter ca 5,5 km kommer vi ind på ruten hvor kort tur stod af bussen. Kort tur står af i på den nordlige side af bjergene og følger den lille vej til den forladte by Palia Plagia. Den blev helt forladt efter et jordskælv i 1966. Nu er der 2 kirker, et par huse og en vandpost tilbage, som er i brug. Turen fortsætter ned af en anden lille vej ned i dalen, og i til den en lille landsby Plágia, hvor bussen henter os kl. 14.00. Der er briefing kl. 19.15

Dag 8 Fredag: Hjemrejse. Der er hjemrejse i løbet af formiddagen.

Ret til ændringer forbeholdes. Knud og Hanne Andersen

Gran Canaria 2023

Vi skal bo på hotel Oasis Palms i Maspaloms, som er et af de store turistområder på Gran Canaria. De fleste af vandreturene er oppe i bjergene er langt fra turisterne, og her der der flotte landskaber og fantastiske udsigter.

På Gran Canaria er der, som reget rigtig godt vejr i november, men der kan forekomme byger i bjergene.

Prisen pr/prs i en lejlighed med 2 personer er:                    7.995,- kr.

Tilæg 2 værelses lejlighed pr/prs:                                              500,-kr.

Enkeltværelsestillæg                                                                 2.200,-kr.

Depositum                                                                                  1.500,-kr.


Prisen inkluderer: Flyrejse fra Billund med mad ombord t/r, bustransport Lufthavn-hotel t/r, Hotelophold med halvpension, Bustransporter og vandreguider til vandreturene.

Program for Gran Canaria uge 44/45-2023 med Spies

Aktive Vandrere på tur med Spies. Vandreferie Gran Canaria uge 44/45

Dag 1 -  1. nov.: Rejsedag med afrejse fra Billund (Onsdag) Ankomst til hotellet Oasis Palms i Maspalomas.

Dag 2 - 2. nov.: Byture (Torsdag)Kort tur ca. 10 km: Start kl. 9.00. (ca. 3 timer) (Mulig egenbetaling til taxa eller bus de sidst km hjem), hvis turen er for lang. Lang tur ca. 15 km: Start kl. 9.00. (ca. 5 timer) Ved begge ture kommer vi rundt i byen og får et overblik over afstande til byen og stranden. Der bliver også tid til en pause på en cafe, og så skal vi se ud over ørkenen, eller gå en lille tur ud over ørkenen med de store sanddyner. Dagen er særdeles egnet til sandaler.

Dag 3 - 3. november: Fra Puerto Rico til Arguineguin. (Fredag)                                                                                                                    Fællestur på ca 7 km.   Busafgang fra hotellet kl. 9.00 ti Puerto Rico, hvor alle står af og går over en bjergkam til Anfi og derfra videre langs kysten til Arguineguin. Bussen henter os i Arguineguin.  Der er briefing kl 18.45.                                                                                                                                                                        

Dag 4 - 4. nov.: Til San Bartholome - Santa Lucia - Fatága (Lørdag) Kort tur ca. 7 km (3-4 timer) Lang tur ca. 8 km ( ca. 4 timer) Busafgang fra hotellet kl. 9.00 til San Bartholome, hvor kort hold står af og går til Santa Lucia på en rigtig flot sti, som går nedad det meste af tiden. Kort tur bliver hentet af bussen i Santa Lucia.   Lang tur kører videre til Santa Lucia i ca.700 m højde. Herfra går turen ned gennem en lille landsby El Ingenio i bunden af Tirajanakløften i 400 m højde, inden vi skal over bjergkammen ”Lomo de Pajarillo” 700 m og ned til Fataga i 500 m. Der er nogle fantastiske udsigter på turen. Bussen henter langt hold i Fataga ved tankstationen i den sydlige ende af byen kl. 14.30.

Dag 5 - 5. nov.: Fridag (Søndag)

Dag 6 - 6. nov.: Kør ud og gå hjem. (Mandag) Kort tur 9 km i byen. 3-4 timer. Busafgang kl. 9.00 til Mundo Aborigen hvor kort hold står af og går hjem. Lang tur ca. 15 km fortsætter til Arteara, herfra går vi ind nogle flotte klippeområder, som blev væltet ned af bjerget i et stort jordskælv for tusindvis af år siden. Herefter en flot tur nede i bunden af kløften Barranco Fataga, som vi følger helt ind til Maspalomas.

Dag 7 - 7. nov.: San Bartholome og Cruz Grande. (Tirsdag) Kort tur ca. 6 km (3-4 timer) Lang tur ca. 16 km ( ca. 5 timer) Busafgang fra hotellet kl. 8.30 til San Bartholome (Tunte) i ca. 900 m højde, hvor lang tur står af. Bussen fortsætter til Cruz Grande, hvor kort tur står af. I dag er der også fantastisk flotte udsiger på begge ture. Kort tur starter i Cruz Grande i 1.250 m og går nu ca. 1 km op til en bjergkam, hvor der er en fantastiske udsigt til begge sider. Derefter er der nu nogle flotte km ned af bjerget og herefter en lille rundtur nede ved byen San Bartholome, herefter bliver der tid til et cafebesøg. Lang tur starter med nogle flotte km op af bjerget til et pas Degollado de la Manzilla i 1.182 m, herefter nogle lettere km på vestsiden af bjerget til Cruz Grande, og så er der samme tur ned til San Bartholome af stien, som kort tur har taget. Bussen henter os i San Bartholome ved busholdepladsen kl. 14.30.

Dag 8 - 8. nov.: Hjemrejse til Billund. (Onsdag)

Ret til ændringer forbeholdes.

Kommentar- og kontaktformular.

Du bedes ikke bruge kommentar- og kontaktformularen herunder. Den er ikke i brug. Send venligst en mail til hanneflarup@hotmail.com