Rejser i 2023

Rejser med Aktive Vandrere i 2023.

Der er lige nu ledige værelser på alle rejser i 2023.

Uge 2 og 3:     Bali (Indonesien) Program herunder

Uge 9:              Madeira (Program herunder)

Uge 10:            Madeira (Program herunder)

Uge 20:            Kreta 

Uge 21:            Kreta

uge 38:            Paleros Vestgrækenland (Program herunder)

Uge 39:            Paleros Vestgrækenland (Program herunder)

Uge 40:            Halkidiki Nordøstgrækenland (Program herunder)

Uge 41:            Halkidiki Nordøstgrækenland (Program herunder)

Uge 44:            Gran Canaria.  (Program herunder)

Programmer og priser kommer herunder efterhånden, som de bliver klar.

I Aktive vandrere kan man forhåndsreservere et værelse, og når så program og pris bliver klar, så bliver det udsendt til alle, som har forhåndsreserveret. Herefter har dem, som har forhåndsreserveret 5 dage til at give endelig tilmelding.  Hvis der herefter er ledige værelser, bliver de givet fri til alle andre via facebook, mails og hjemmesiden.

 

Bali januar 2023

Bali er en fantastisk ø, med et venligt og behageliget folk. Der er utroligt meget anderledes at se, og så ligger temperaturen som regel mellem 28 og 30 grader. Vi skal afsted i regntiden og regnen falder oftest om natten, men der kan også komme en byge i løbet af dagen.

Program for rejsen til Bali. Datoer er ikke endelige.

7. Januar  (Dag 1) Afgang fra Billund.

8. Januar (Dag 2) Ankomst til Bali. Briefing ved ankomst til hotellet.

9. januar  (Dag 3): Fællestur i Ubud. Turen er ca. 7 km Afgang kl. 9.00 fra hotellet. Turen starter med en tur op gennem markedsgaden og det besøg i det gamle tempel, så er der et par km på hovedgaden og mindre, men befærdede veje. Vi finder en sti gennem et mindre bebygget område inden vi finder tilbage til hotellet. Efter dagens tur er der mulighed for at besøge Monkey forrest få 300 m fra vores hotel. Der er ca. 700 frække aber. Briefing kl. 18.50

10. januar (Dag 4): Udflugt (tilkøb). Busafgang kl. 8.00 fra hotellet. Vi skal på besøg på en familiefarm med Discova.

11. januar (Dag 5): Lokal vandretur. Kort tur er ca. 7 km. Lang tur ca. 11. km Busafgang kl. 9.00 fra hotellet. Begge hold står af bussen ved Kelabang Moding/Jl. Suweta near Pyramids and Chi. Vi skal lige over en kløft inden vi kommer op på en lille sti der går ca. 3,5 km gennem rismarker og små udsalg ved kunstnerboder. Stien deler vi med motorcykler, som ofte smutter forbi. Når vi kommer til byen igen går kort tur lige hjem af en stille gade og lang tur tager på den kendte Campuhan Ridge Walk inden de tager turen hjem af en stille gade. Briefing kl. 18.50

12. januar (Dag 6): Fridag. Der er mulighed for at udforske Ubud og omegn på egen hånd. Der er også mulighed for at tage på solnedgangstur til vulkanen Mt Batur (tilkøb)

13. januar  (Dag 7): Rismarkerne og Bali Bird Park: Kort tur er ca. 5 km. Lang tur ca. 8. km. Afgang for alle kl. 9.00 med bus fra Hotellet. Lang tur står af bussen på Jl. Raya Samu mellem Kengetan og Bekar Bhuwana (300 m vest for det store kryds ved Jl. Raya Tebongkang. Lang hold står af near JL. Raya Mambal, Ubud Singapadu Kaler,Kec. Sukawati Kabupaten Gianyar. Kort tur står af bussen i Sedang i kryds Jl. Ratih- Panji/JL. Raya Angantaka Begge hold går gennem lidt by inden vi kommer ud på mindre stier, som går langs vandingskanaler og snor sig om små marker med ris, sødekartofler, blomster og lidt majs. Vi ser også en enkelt plantage med Papaya. Begge ture slutter ved Bali Bird Park, hvor der er mulighed for at komme ind og se parken (egenbetaling). Bussen henter os kl. 14.00. Kl. 18.50 er der briefing.

14. januar (Dag 8): Rejse-/udflugtsdag Afgang for alle kl. 10.00 med bus fra Hotellet og mod Menjangan, som ligger 125 km mod nordvest. (3,5-4,0 timer kørsel) Vi skal op over bjergene i ca. 1.000 m højde, hvor der bliver en lille pause med god udsigt over Twin lakes, som er to af Balis kendte søer. Når vi kører nedad igen på nordvestsiden af bjergene kommer vi igennem en frodig jungle inden vi kommer ned til den nordlige kystvej. Heroppe bliver det mere og mere tørt. Selv om det er regntid har regnen været meget sparsom de seneste år og skovene er ved at gå ud i nationalparkerne. Vi ankommer til Hotel Mimpi Resort i Menjangan og bliver indkvarteret, herefter er der fri til at undersøge området og få en svømmetur i en af de varme pools eller i mangrovebugten. Temperaturen er ofte noget over 30 grader. https://www.instagram.com/mimpimenjangan/ Kl. 18.50 er der briefing. Mødested er ved receptionen.

15. januar  (Dag 9). Lokaltur Kort hold ca. 6 km. Lang hold ca. 9 km. Begge hold har afgang fra hotellet kl. 8.30 og turene går først gennem et stort område hvor der indvindes salt fra havvandet i rigtig mange store mark bassiner. Ruterne går videre gennem fattige beboelses områder, hvor næsten alle vi kommer forbi hilser og råber hello. Ved hovedvejen er der et stop ved det lokale marked. Kort hold har nu ca. 2 km hjem hvoraf den ene er langs hoved gaden. Lang hold får en sløjfe syd for hovedvejen i et blandet landbrugs- og mest beboelses område. Kl. 18.50 er der briefing.

16. januar  (Dag 10). Trekkingtur/ Skildpaddetur. Den ene halvdelen af holdet tager på Trekkingtur. Der er afgang fra hotellet kl. 8.00 og der er ca. 10 min kørsel til startstedet i nationalparken. Her er der en lokalguide, som fører en 1,5-2,0 timer tur rundt i junglen. Der er mulighed for at se grå og sorte aber i nærheden af vand, hvis det er tørt Hvis der er kommet regn er dyrene meget mere spredt. Det andet hold skal ud og se Reef Seen Turtle Hatcery Project, som er et meget lille skildpaddecenter, der udklækker de æg, som bliver fundet på stranden af fiskerne tidlig om morgenen. Efter 2-4 måneder sættes de små skildpadder ud i havet. Når vi har set på skildpadderne er der mulighed for en vandretur på ca. 4,5 km ind vi bliver hentet igen.

17. januar  (Dag 11). Trekkingtur/ Skildpaddetur. Holdene bytter tur med samme program som i går. Evt trekkingtur en dag med Discova og besøg hos skildpadderne samt vandretur den anden dag.

18. januar  (Dag 12). Fridag Der er mulighed for at tage på bådtur til øen Menjangan, tage på en længere trekkingtur eller bare dase i en af de varme pools.

19. januar  (Dag 13). Hjemrejsedag Afgang fra Hotel Mimpi Resort kl. 9.00.

20. januar  (Dag 14). Lander i Billund.

Ret til ændringer forbeholdes. Hilsen Knud og Hanne

Madeira 2023

Madeira er kendt som blomsterøen, og selv om det er deres vintertid i marts er der blomster og mange andre frodige planter. Der er altid en risko for at der kommer en regnbyge, og det kan være koldt i bjergene, men det kan også være sommervejr i marts.

Madeira program

Øen Madeira har mange bjerge og er meget frodig, og det er den kun, fordi det regner en del. Vi anbefaler, at der på turene altid medbringes regntøj/regnslag, og en trøje eller jakke. I bjergene kan vejret skifte fra varmt til koldt meget hurtigt.

Dag 1:Søndag: Ankomst til hotellet. Der er briefing kl. 18.45.

Dag 2: Mandag: Lokaltur. Hold 1. 9 km (ca. 4 timer) Hold 2. 13 km (ca. 5 timer) For begge holde er der afgang fra hotellet kl. 8.30, og så går turen ind til byen, hvor vi ser Statuen af Ronaldo, havnepromenaden, Farmers marked, stationen for den lange kabelbane, gaden Rua Santa Maria med de mange dørmalerier, parken Santa Catarina og meget mere, inden vi finder hjem igen. Kl. 18.45 er der briefing.

Dag 3:  Tirsdag: Fællestur til Sitio las Quatro Estradas - Carmacha. Ruten er ca. 12 km. Afgang kl. 8.30 med bus for alle. Vi kører ud i bjergene lidt øst for Funchal og alle står af ved Sitio las Quatro Estradas i godt 800 m højde. Her følger vi den gamle Levada Serra do Faial, som nu er blevet rørlagt under stien. Enkelte steder kan vi dog stadig se den gamle rende. Vi går igennem fyrre- og eucalyptusskove med jævnlige flotte udsigter ud over havet. Efter ca. 9 km er der mulighed for cafebesøg og evt. en taxa (egenbetaling) til slutbyen Carmache, hvor vi alle bliver hentet af bussen kl. 14.00. Der er briefing kl. 18.45

Dag 4:  Onsdag: Fridag. Der er mulighed for at udforske Funchal eller tage med på en af Aarhus Charter udflugter. Ingen briefing i dag.

Dag 5: Torsdag: Lokaltur med levadavandring Hold 1. ca. 9 km (3,5 timer) Afgang fra hotellet kl. 8.30, og så går turen op til Levada dos Piornais. Vi følger levadaen nogle km igennem flotte landskaber med terrasser og køkkenhaver. Her er der fragtfulde udsigter ud over havet og op mod bjergene, inden vi går på cafe og derefter ned mod kysten og følger gaden Estrada Monumental og strandpromenaden hjem til hotellet. Hold 2. 14 km (ca. 5 timer) Afgang fra hotellet kl. 8.30, og så går turen op til Levada dos Piornais. Levadaen følges nogle km igennem flotte landskaber med terrasser og køkkenhaver. Her er der fragtfulde udsigter ud over havet og op til bjergene. Efter levadaen kommer vi på nogle smalle stier, inden vi går over til nabobyen Câmara de Lobos, hvor vi får lidt op- og nedstigning og laver cafestop ved den hyggelige lille havn. Hjemturen er på den flotte strandpromenade, hvor det er muligt at følge den. Kl. 18.30 er der briefing. Dag 5. Fredag. Ponto do Pargo på vestkysten Afgang for alle kl. 8.30 med bus fra Hotellet til Ponta do Pargo, som ligger helt ude ved det vestligste punkt på Madeira. Køreturen er ca. 50 km igennem utallige tunneler. Hold 1. 14 km (ca. 4,5 timer) Det lange hold står af bussen ved kirken i Ponta do Pargo i 460 m højde, og så er der både ned og opture, inden vi når levada Nova i 635 m højde. Levadaen følger vi nogle km, inden det går ned til ruten med en fantastisk udsigt ud over havet mod vest. Hold 2. ca. 10 km (4 timer). Det korte hold kører lidt længere og står af bussen ved gaden Caminho do Pedregal i Pedregal i ca. 460 m højde, og så går det op til levada Nova i 635 m højde. Levadaen følger vi nogle km, inden det går stejlt ned til en lille cafe ved hovedvejen. Begge hold slutter ved restaurant O Farol ca. 200 m fra øens vestligste punkt med et fyrtårn og en fantastisk flot udsigt. Vi bliver hentet af bussen ved restauranten. Kl. 18.30 er der briefing. Dag 6. Lørdag – Rundtur ved Fontes. Hold 1 ca 10 km. Hold 2 ca. 13 km. Afgang for alle kl. 8.30 med bus til den lille bjergby Fontes, der ligger 950 m højde ca. 25 km fra hotellet. Turen går op af en markvej de første godt 3 km, og herefter flader den lidt ud, inden vi kommer op i 1.310 m højde. I godt vejr er der nogle fantastiske udsigter. Heroppe er der en afstikker for den lange rute til en flot udsigt Chao dos Terreiros. Vi kommer tilbage til ruten og følger den rute som det andet hold tager ned til byen igen, hvor vi bliver hentet af bussen kl. 13.30. På turen hjem besøger vi Cabo Girão, som er et flot udsigtspunkt med en platform af glas, hvor der 500 m lodret fald nedenunder. Kl. 18.30 er der briefing. Dag 6. Søndag – Hjemrejse. Ret til ændringer forbeholdes. Hilsen Knud og Hanne

Gran Canaria 2023

Vi skal bo på hotel Vistaflor i Maspaloms, som er et af de store turistområder på Gran Canaria. De fleste af vandreturene er oppe i bjergene er langt fra turisterne, og her der der flotte landskaber og fantastiske udsigter.

På Gran Canaria er der som reget rigtig godt vejr i november, men der kan forekomme byger i bjergene.